Friptura din piept de pui umplut la cuptorul cu halogen

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai maricel
  • 150 g frunze de spanac
  • 8 feliute de branza topita
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei (de masline)
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare, piper, cimbru, boia

Mod de preparare

O fripturica simpatica din piept de pui, foarte usor de facut, la cuptor sau pe gratar si ti se pare ca mananci ceva nou. Mai diversificam putin meniul, chiar daca de fapt mancam tot pui.

Eu am scos pieptul de pe os de la un pui mai mare. Taiati fiecare jumatate si bateti-o nu prea subtire, ca sa obtineti doua dreptunghiuri cu latura de 12-15 cm.

Condimentati bine pe ambele parti carnea dupa ce ati uns-o cu ulei si asezati-o pe doua dreptunghiuri de folie de aluminiu care sa depaseasca generos dreptunghiurile de piept. Lasati sa stea cateva minute cu condimentele. Intre timp, opariti 3-4 minute frunzele de spanac bine spalate. Scurgeti spanacul si taiati-l nu prea marunt. Curatati morcovul si taiati-l in cateva fasiute pe lungime. Suprapuneti peste carne feliute de branza topita, apoi asezati intr-un capat cate o fasie de spanac tocat si fasiutele de morcovi.

Infasurati carnea umpluta sub forma de rulou, incepand din partea cu spanac, in asa fel incat folia sa ramana doar pe dinafara si inchideti bine la capete. Obtineti doua rulouri nu prea mari, pe care le puteti infasura pe fiecare in alta folie, ca sa ramana sucurile de la carne in interior. Puneti rulourile pe gratarul de sus al cuptorului cu halogen. Setati la 150 grade Celsius si 25-30 minute. Puteti sa le preparati la cuptorul obisnuit sau pe un gratar cu capac.

Lasati rulourile sa se racoreasca, asezati-le pe un platou si taiati-le in doua cu tot cu staniol. Indepartati apoi folia cu grija pentru ca toata zeama sa ramana in platou. Taiati-le apoi felii nu prea subtiri.

Sunt bune calde dar si reci. Eu le-am servit cu cartofi piure si sos de ciuperci.

Le puteti servi si cu garnitura de legume, orez, sos de rosii, muraturi, salate, etc. Decorati cu castraveti acri, peperoni, morcovi murati, frunze de patrunjel. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise