FRITTATA CU SPARANGHEL SI CARTOFI

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline
  • 225 g cartofi rosii, taiati În cuburi de 0,5 cm
  • 450 g sparanghel taiat În bucati de 2,5 cm
  • lungime
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 3 oua mari
  • 4 albusuri de oua mari
  • 3 linguri brânza parmezan rasa

Mod de preparare

Într-o tigaie mare de teflon, se incalzesc

2 lingurite de ulei la foc potrivit. Se adauga cartofii si

se prajesc. amestecând din când in când, 7 minute .

Se adauga sparanghelul, sarea. tarhonul si

maghiranul; se amesteca bine. Se acopera si se

prajesc. amestecând din când În când. 7 minute sau

pâna când sparanghelul si cartofii sunt fragezi.

Între timp. Într-un castron mare. se amesteca

ouale Întregi. albusurile si parmezanul. Se face focul

mic la tigaie. Se pune restul de 1 lingurita de ulei

de-a lungul marginii interioare a tigaii. Se adauga

amestecul de oua; se acopera si se prajesc 20 de

minute sau pâna când sunt facute ouale.

Cu o spatula. se scoate frittata din tigaie pe un

platou de servit. Se taie În felii si se serveste

fierbinte. Ia temperatura camerei sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise