Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 140 g iaurt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 plic de Finesse cu lamaie (6 g)
  • 450 g faina
  • Royal icing:
  • 2 albusuri
  • 350 g zahar pudra din comert
  • coloranti alimentari
  • extra zahar pudra din comert
  • Optional:
  • bomboane sau diverse decoruri din zahar

Mod de preparare

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila care se pune la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde coca pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza fursecuri in diverse forme de primavara sau Paste. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

Se lasa fursecurile sa se raceasca.

Se pregateste royal icing: albusurile se mixeaza cu zaharul pudra cernut (se adauga treptat zaharul) pana cand se obtine o crema tare. Se pune intr-o punguta o parte din aceasta crema, iar din restul cremei se ia cate putin, se pune intr-un castron si se amesteca cu colorant alimentar. Se mai adauga zahar pudra daca este necesar, pana cand se obtine din nou consistenta tare, in functie de tipul de colorant folosit.

Se decoreaza fursecurile cu royal icing dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise