Fursecuri cu iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 galbenusuri
  • 150 g iaurt sau lapte acru
  • 50 g miere de albine
  • 7 linguri ulei
  • 20 g drojdie de bere
  • 4-5 linguri de nuca macinata
  • coaja de portocala
  • 500 g faina

Mod de preparare

Se desface drojdia cu o lingurita de miere de albine, 2 linguri de faina si 3-4 linguri de apa calduta.

Se framanta un aluat cat mai moale in care se incorporeaza toate ingredientele. Se intinde o foaie groasa de 2-3 mm. Se taie aluatul in forme diverse ( inimioare, romburi, trifoi etc) Se pot unde pe deasupra cu albus batut spuma.

Se aseaza intr-o tava unsa si se dau la cuptor la foc domol. Se scot pe un platou si se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise