Fursecuri cu Nuca

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g nuci decojite
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu lapte
  • 500g faina
  • 1/2 pachet unt
  • un praf de sare

Mod de preparare

1. Se freaca bine untul zaharul si oualele(zaharul trebuie sa se topeasca), se adauga laptele caldut si faina.

2. Dupa omogenizare nucile maruntite mare se amesteca cu aluatul.

3. Cu o lingurita se dozeaza cate o prajiturica pe o tava unsa cu unt, in forma in care o doriti(se modeleaza foarte usor)

4. Cuptorul trebuie preincalzit, iar fursecurile se coc la foc mediu spre mic, pe randul de mijloc, cate 5-10 minute in functie de taria cuptorului(pana se rumeneste usor fundul fursecului).

Se servesc de preferinta reci sau doar usor caldute, iar nuca poate fi iinlocuita dupa preferinta cu alta umplutura tare. Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise