Fursecuri cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 3 galbenusuri
  • * 60 g unt
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * faina cat cuprinde
  • * esenta de rom
  • * Pentru decor:
  • * 90 g ciocolata alba
  • * 3-4 linguri frisca lichida
  • * bombonele de decor

Mod de preparare

Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte) apoi o amestecam cu nuca macinata. Lasam la racit, apoi adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt cu galbenusuri.

Urmeaza faina amestecata cu praful de copt. Punem faina cat sa obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat elastic, dar se poate intinde pe masa cu sucitorul.

Se taie foaia de aluat cu diverse forme si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida, lasam la racit apoi acoperim fiecare fursec in parte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise