Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 110g faina alba
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 280g unt de arahide crocant
  • 100g zahar brun
  • 60g zahar pudra
  • 125g unt nesarat la temperatura camerei
  • 1 1/2 lingura miere de albine
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150g ciocolata neagra taiata in bucatele

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza untul de arahide, cele 2 tipuri de zahar, untul, mierea, oul si vanilia. Se adauga bicarbonatul, sarea si faina si se mixeaza in continuare pana sunt incorporate, apoi se adauga ciocolata.

Intr-o tava in care ati pus hartie de copt se pune compozitia cu lingura (1-2 linguri pt fiecare fursec, depinde cat de mari le doriti) lasand o distanta de aprox. 5 cm intre fiecare.

Se coc aprox. 15 min sau pana devin maronii la suprafata, dar inca moi la atingere.

* eu nu am gasit unt de arahide crocant asa ca am folosit din cel crema si am adaugat cam 50g arahide maruntite

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise