Fursecuri cu vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt moale
  • 140gr zahar tos
  • 1 galbenus
  • 3 linguri esenta de vanilie
  • 300gr faina

Mod de preparare

Se pune untul la microunde 20 secunde ca sa devina moale. Se amesteca untul si zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia, apoi se adauga faina in ploaie, treptat.

Aluatul se infasoara in folie si se lasa la rece 20-30 minute. Dupa aceea, se intinde pe o suprafata tapetata cu faina si se decupeaza in forma dorita (cu un pahar sau cu forme speciale pt fursecuri daca aveti).

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Formele se pun pe o tava de teflon sau pe hartie de copt in tava normala. Se lasa la cuptor aprox 15 min (pana devin putin aurii pe margini).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise