Fursecuri cu zahar maro si migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar zahar maro
  • 100 gr unt
  • 1lingurita nes -cafe
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • 11/2 pahar praf de zahar
  • 5pahare+5 linguri de faina
  • 1lingurita de praf de copt
  • 1pahar de migdale albe fara coaja si maruntite
  • 100 gr de ciocolata alba sfarimata in bucatele mici.

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul maro si nes-cafe dupa care se aduga ouale si amestecam pina compozitia este omogena.Se adauga restul componentelor si se face un aluat.Pe o foaie de staniol se formeaza din aluat un rulou cu grosimea de 4cm.,se inveleste si se da la frigider pentru 5 ore.

Pe o tava acoperita cu pergament se taie din rulou felii groase de 1/2 cm si se aseaza la distanta una de alta.

Se coc la 180 de grade in cuptor incalzit dinainte aproape 12-13 minute.

Se lasa la racit si se pastreaza in cutii inchise ermetic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise