Fursecuri de sarbatoare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina,
  • 50 g amidon,sau 1 pachet praf de budinca de vanilie
  • 1 ou,
  • 150 g zahar,
  • 200 g unt,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • faina pentru intins,
  • gem de caise
  • 50 g ciocolata
  • zahar pudra
  • 2 lingurite de unt de arahide

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, amidon, ou, zahar, unt si coaja de lamaie,apoi se inveleste in folie si se da la rece 1 ora. Pe surprafata de lucru presarata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de 3-4 mm. Se decupeaza din ea fursecuri de diferite forme. Eu am facut, mutrite, stelute si inimioare.Din jumatate dintre ele scoti mijlocul sub forma de stea, inimioara si in cazul mutritelor, mai decupezi un cerc pe care apoi il transformi intr-o mutrita. Le coci si pe unele si pe altele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 10-15 minute.Stelutele le-am ornat cu gem de caise, iar partea fara mijloc am dat-o prin zahar pudra si am pus-o peste partea cu gem, apoi inimioarele le-am ornat cu ciocolata, iar pe mutrite am pus ciocolata amestecata cu unt de arahide.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise