Gaina in noroi

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina,
  • sare,
  • piper,
  • ceapa,
  • ierburi aromatice,
  • ata(sfoara),
  • ac.

Mod de preparare

Se taie gaina (fara sa o oparim), se decupeaza ghearele, se scot maruntaiele, se spala bine, in interior asezonam cu: sare, piper, alte condimente.

Introducem o umplutura de: ceapa, telina, morcov, orice ne place. Se coase abdomenul gainii cu ata. Se face o groapa in pamant de 50 x 50, adanca de aprox. 50 cm. In groapa, se face jar. Pamantul rezultat din sapatul gropii,se inmoaie cu apa rezultand un noroi. Gaina se uda bine cu apa si se "imbraca" cu noroi. Se face un bulgare de noroi, care se aseaza pe jarul din groapa. Se pun lemne, carbuni peste gaina si se ard. Cand obtinem aspect de caramida, scoatem bulgarele de "noroi", il lasam 10 min. apoi il spargem. Pene,fulgi si altele, vor ramane in crusta de noroi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise