Galuste cu caise

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cartofi – 500 g.
  • oua – 1 buc.
  • faina – 80 g.
  • gris – 25 g.
  • zahar vanilat – 1 pliculet
  • un praf de sare
  • caise – 10 buc. mai mici
  • zahar brun – 30 g.
  • scortisoara – 1 lingurita
  • Topping:
  • unt – 50 g.
  • pesmet – 100 g.
  • zahar brun – 50 g.
  • scortisoara – 1 lingurita

Mod de preparare

Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert

Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit

Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii

Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte

Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu

Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte

Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari

Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia

Adaugati treptat faina si framantati usor

Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari

Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare

Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat

Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda

Dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata

Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile

Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise