GALUSTE DE MAMALIGA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame malai;
  • 1,5 litri lapte;
  • 100 grame unt;
  • 150 grame branza de oaie/capra;
  • 2 oua;
  • 100 ml ulei;
  • 100 grame pesmet.

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert,cand incepe sa clocoteasca,se toarna malaiul in ploaie,amestecand permanent sa nu se faca cocoloase;

Cand incepe sa se ingroase ,se adauga untul si branza rasa;

Se amesteca incontinuu,pentru a se omogeniza compozitia si se fierbe pana capata aspectul unei mamaligi;

Compozitia se rastoarna pe un platou si se lasa la racit;

Separat se bat ouale,iar in alt castron se pune pesmetul;

Din compozitie se ia cu lingura,se fac galuste mai mari,care se dau prin ou si prin pesmet,si se prajesc in ulei incins,pana se rumenesc pe toate partile;

Se servesc fierbinti,cu sarmalute,cu varza calita sau cu iahnie de fasole uscata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise