Gateau du chocholat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 185g ciocolata amara
  • 3 linguri lapte
  • 150g smantana pt prajituri lichida
  • 1 si 12 linguri de faina
  • 75g migdale tocate sau faina de migdale
  • 185g zahar
  • pt glazura:
  • 100g ciocolata amara
  • 50g frisca lichida
  • Pt decor:
  • Alune prajite tocate si ciocolata feliute

Mod de preparare

Topim ciocolata amara.Intre timp separam albusurile de galbenusuri;

Incalzim smantana lichida cu laptele,si adaugam acest amestec cald peste ciocolata topita in prealabil,amestecam totul incepand din centru spre bordul vasului obtinand in felul acesta o crema omogena si incorporam unul cate unul galbenusurile de ou,amestecand incontinuu,dupa care urmeaza faina si faina de migdale,Separat batem albusurile cu zaharul tos,batem pana devin o spuma tare;

Amestecam crema de ciocolata cu albusurile batute,amestecam cu atentie cu o lingura de lemn sau cu o paleta de sus in jos;

turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina cu diametrul de 25cm,

Introducem in cuptorul cald 180°C timp 30-35

Dupa racire rasturnam tortul si glazuram cu ciocolata in care am adaugat frisca topita,am decorat cu alune prajite si ciocolata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise