Gazpacho 2

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 3 felii de franzela (alba)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1/2 castravete
  • 500 gr. rosii coapte
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 l suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • un ou fiert tare
  • 100 gr. masline negre (fara samburi).

Mod de preparare

Se inmoaie 2 felii de franzela in apa rece (15 minute), se curata ardeii de seminte si nervuri, unul se taie cubulete, iar celalalt se pune deoparte. Se curata castravetele de coaja, se taie in doua pe lung si se scot semintele. O jumatate se taie bucatele, cealalta se pune deoparte. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in patru, usturoiul se lasa intreg.

* Se baga painea stoarsa impreuna cu sucul de rosii in mixer si se face un piure. Se introduc apoi bucatile de ardei, de ceapa, de castravete, rosiile si usturoiul si se maruntesc si ele. Se adauga uleiul (de masline), sare si piper. Cand se serveste supa, se presara deasupra bucatele de ou fiert tocat, ardeiul si castravetele (pusi deoparte maruntiti) si a 3-a felie de paine taiata bucatele si prajita intr-o tigaie fara grasime.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise