GEM CAISE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de caise fara samburi
  • 1 kg de zahar.

Mod de preparare

Caisele se spala, se scurg si li se scot samburii. Peste caise se adauga zaharul peste ele inca vasul in care va fi fiert si se lasa 8 ore la temperatura camerei (sau pana cand zaharul se topeste). Dupa ce zaharul s-a topit se pun la fiert la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. Trebuie supravegheat sa nu dea in foc sau sa se lipeasca. Cand se raceste se pune in borcane si se capseaza. Optional se pot adauga samburi de caise prajiti, curatati de coaja si tocati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise