Gem de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 600g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

Se spala merele bine, dupa care se taie in 4, se indeparteaza samburii si se taie apoi in bucati mici (cubulete ).

Se pun intr-o cratita si se adauga zaharul peste ele.

Se lasa aproximativ 30 min, pana isi lasa siropul, apoi se pun la foc mic.

Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca bine.

Se va avea grija sa se amestece cat mai des pt a nu se prinde de fundul cratitei, mai ales spre final.

Cand incepe sa se lege siropul, se va lua o cantitate mica si se va pune pe o farfurie pt a-l incerca. Daca aste aproape gata, se va amesteca continuu pana la final, urmarind sfaramarea bucatelelor de mere, astfel incat sa se obtina consistenta unui magiun.

Cand este gata, se oreste focul, se lasa putin sa se raceasca dupa care se va pune gemul in borcane.

Mie mi-au iesit 2 borcane, unul de 800g si unul mai mic (dupa cum puteti observa si in imagine).

La final borcanele se vor infasura intr-un prosop curat si se vor lasa la racit. Este bine ca la inceput sa se tina putin borcanele asezate pe capac (aproxmativ 5 min).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise