Gem de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100-200 gr frunze de menta
  • 1 kg mere coapte si impartite in patru
  • 700 gr zahar
  • 2 lamai

Mod de preparare

1. Se curata merele, se taie in patru si se pun in multa apa rece in care anterior s-a adaugat zeama de la o lamâie pentru ca merele sa nu se innegreasca. Se lasa un timp merele in apa, apoi se scurg si se pun in cratita, se adauga coaja de lamâie rasa (de la ambele lamâi), menta tocata fin si un vârf de cutit de zahar.

2. Se fierbe la foc mic, se amesteca si se ia spuma pâna când merele sunt facute. Se ia cratita de pe foc si se rastoarna continutul Într-o strecuratoare. Se obtine un piure verde. În el se adauga zaharul si zeama de la a doua lamâie. Se fierbe, se amesteca si se ia spuma pâna când gemul capata o grosime (vâscozitate) specifica.

3. Se ia cratita de pe foc si se transfera gemul fierbinte in borcane mici, inchise etans. Borcanele se depoziteaza la racoare si intuneric.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise