Gem de prune cu miez de nuca

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4kg de prune
  • 1kg zahar
  • 200g miez de nuca
  • 1lamaie

Mod de preparare

Prunele spalate,curatate de samburi,se pun intr-un tuci cu zaharul pe foc,se amesteca sa nu se lipeasca,pana-si lasa suc iar dupa 20min.se opreste focul iar dupa ce s-a racit se paseaza prunele cu blenderul vertical,se adauga miezul de nuca taiat cu cutitul,se fierbe 20-30min,se adauga zeama de lamaie iar dupa 2-3clocote se opreste focul.

Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se tin sprijinite pe capace 20min,apoi se depoziteaza la camara.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise