Gem de prune cu miez de nuca

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg de prune,
  • 2 kg de zahar,
  • 1 lamaie,
  • 200g miez de nuca

Mod de preparare

Prunele spalate, curatate de samburi, le punem in vas impreuna cu zaharul pe foc amestecand continuu sa nu se prinda de fundul vasului; lasam sa fiarba la foc mare 20 de minutr adunand spuma ce se formeaza, dam vasul deoparte si pasam prunele cu blenderul vertical; punem din nou vasul pe foc,adaugam miezul de nuca taiat cu cutitul si mai lasam sa fiarba 20min; spre final, stoarcem zeama de lamaie, amestecam bine si punem gemul fierbinte in borcane; tinem borcanele cu capacul in jos pana se racesc putin, apoi le depozitam la camara.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise