Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg de merişoare de pădure
  • 1 kg de mure
  • 3 kg de pere coapte
  • 1-2 kg de zahăr
  • salicilat(opţional)

Mod de preparare

Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se dau prin robot(maşina de tocat).

Se pun la foc mic împreună, în cratiţă de 10 litri. Se fierbe până scade bine(cam o treime) şi se îngroaşă.

Se pune zahărul şi se mai fierbe 30 de minute de când începe iar să clocotească.

Se pune dulceaţa în borcanele fierbinţi, se căpăcesc şi se întorc borcanele. Se acopera cu pături pâna a doua zi.

E o dulceaţă acrişoară, bună de clătite sau de ce mai vrei.

NOTĂ

Merisorul (Vaccinium vitis-idaea) face parte din aceeasi familie cu afinul. În popor li se mai spune merişoarelor afine roşii".

Pentru mai multe informaţii, vezi şi adresa:

http://www.evenimentul.ro/articol/sezonul-merisoarelor.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise