Ghebe cu usturoi si patrunjel

Ingrediente

  • 1kg ghebe
  • 4-5 catei de usturoi
  • o legatura mare de patrunjel
  • 50 ml ulei Unisol

Mod de preparare

Curata ciupercile de impuritati si de coditele mai batrane, usor lemnoase. Spala-le apoi in mai multe ape si arunca-le intr-o oala in care fierbe apa. Lasa-le sa dea in clocot de doua-trei ori si scurge apa.

Taie 4-5 catei de usturoi in solzi fini si toaca o legatură mare de patrunjel ( trebuie sa obtinem 3-4 linguri de frunze tocate). Pune intr-o cratita patru linguri de ulei Unisol, ghebele, usturoiul si patrunjelul, iar apoi presara o jumatate de lingurita de sare grunjoasa si lasă-le pe foc mic, o jumatate de ceas. Pune ghebele in borcane sterile, toarna ulei Unisol peste ele si strange bine capacele. Tine borcanele peste noapte invelite-n stergare fierbinti, acoperite cu o patura si pastreaza-le apoi intr-un loc rece, ferit de lumina.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise