Ghiveci de luna lui Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fasole lată de Sebeş
  • 2 dovlecei fragezi
  • 4 cepe
  • 1 ardei iute
  • câţiva morcovi fragezi
  • 5-6 roşii mari şi coapte
  • 1 legătură de verdeaţă(patrunjel, ţelină, leuştean)
  • mirodenii la alegere
  • 1 cub de găină
  • sare
  • puţina apă
  • câteva linguri de ulei

Mod de preparare

Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii din cei mai buni din ţară, virşli fierţi la faţa locului, legume şi fructe: afine şi vişine multe azi, ciuperci, cireşe negre, caise, piersici...Şi lumeee...Poate o să fac poze într-o joi că azi am mers cu "enteres"! Deci: la treabă!

Pregătiţi toate legumele:curăţaţi, spălaţi, tăiaţi, rupeţi...

Puneţi în cratiţă ulei cât să acopere puţin fundul şi căliţi ceapa tăiată mărunt sau nu şi morcovii rondele.După 5 minute, adăugaţi fasolea ruptă şi căliţi iar la foc mic, amestecând să nu se prindă. Puneţi şi puţină apă. Acoperiţi cu capac să se înăbuşe bine.Când fasolea e moale pe jumătate, adăugaţi dovleceii cubuleţe. Curăţaţi vreo 5 roşii mari de pieliţă şi le tăiaţi mărunt. Când legumele sunt moi, adăugaţi roşiile şi mai fierbeţi la foc mic. Puneţi şi 1 cub de concentrat de găină.Condimentaţi la alegere. Eu am pus piper de 3 culori din râşniţă, nişte chimen pudră şi un amestec de ingrediente din Spania(toque-thai.

După ce toate sunt gata, stingeţi focul şi presăraţi verdeaţă tocată.

Ghiveciul îl puteti mânca aşa în zilele acestea călduroase sau cu nişte carne pentru cine doreşte.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise