Gnocchi de branza in sos de ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr branza de vaca combinata cu branza sarata
  • 60 gr de parmezan ras
  • 3 oua
  • sare
  • 105 gr faina
  • 25 gr de unt
  • ptr sos
  • 50 gr de unt
  • 1lingura ulei de masline
  • 1ceapa taiata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • 250 gr de ciuperci proaspete
  • praf de supa de ciuperci
  • sare,piper
  • 250 ml de smantana ptr fiert 10%
  • 250 ml de smantana 38%
  • ptr servit
  • 50 gr de parmezan ras
  • frunze de patrunjel taiate marunt
  • 6 rosioare

Mod de preparare

In robotul de bucatarei punem toate ingredientele ptr gnocchi amestecam bine si transferam intr-o punga ptr sprit si facem o gura mare ptr ca continutul sa iese usor.

Daca nu doriti cu spritul puneti continutul 30 de minute la rece si dupa aceea pe o plansa presarata cu faina, facem un rol de branza si taiem bucatele mici la fel ca cei de cartofi.

Intr-o cratita adanca punem la fiert 2 litri de apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam gnocchi in apa pana ce se ridica la suprafata ii scoatem cu o lingura cu gauri intr-o sita sa se scurga de apa.

Facem sosul: Intr-o tigaie incalzim untul cu lingura de ulei de masline astfel impiedicam ca untul sa se arda -prajim ceapa putin sa se aureasca adaugam ciupercile taiate felioare si le amestecam impreuna adaugam si praful de supa, este indeajuns o lingura condimentam si turnam smantanile aducem la punctul de fierbere si lasam pe foc mic 5 minute ca sa se ingroase.

Cat sosul fierbe incalzim cele 25 de grame de unt si prajim putin gnocchi in unt pana se auresc putin dupa care ii transferam in sosul de ciuperci si ii lasam 5 minute.

Servim gnocchi impreuna cu sosul de ciuperci presaram putin parmezan si patrunjel si o rosioara.

Este o mancare usora gustoasa si preferata copiilor.

Eu am pregatit-o dar am folosit la sos numai smantana slaba si a iesit foarte bine. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise