Gogoși Churros

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100ml apă
  • 100gr faină
  • zahăr pudră
  • scortișoară(optionala)
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • coajă de lamaie

Mod de preparare

Punem apa cu sarea si cu coaja de lamaie intr-o oala ca sa fiarba. Scoatem usor coaja de lamaie.adaugam usor faina in oala si batem energic cu o lingura de lemn, lucru pe care il facem la foc mic timp de 10 minute pana se formeaza o minge.amestecul va fi foarte rigid. il punem intr-o punga (aluatul). punem ulei la incins.facem o gaura la unul dintre cele doua colturi de jos al pungii,iar pe uleiul incins formam bete lungi de churros. le lasam la prajit pentru cateva minute pana se rumenesc, apoi le scoatem din ulei si le lasam la scurs pe niste servetele de bucatarie. se preseaza generos zaharul si scortisoara daca doriti. le putem servi simple,cu gem,ciocolata,sos picant etc.este o reteta foarte populara dati si o nota printr-un comentariu si spuneti cum a fost.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise