Gogosari umpluti cu varza la borcan

Reteta de gogosari umpluti cu varza la borcan. Mod de preparare reteta de gogosari umpluti cu varza la borcan.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru un borcan de 5 litri):
  • 10 gogosari nu foarte mari
  • 1/2 varza verde mica
  • 1/2 varza mov mica
  • 1 conopida mica
  • 3 morcovi
  • 1 radacina hrean
  • frunze de telina
  • 1 lingurita rasa sare mare
  • Pentru solutia lichida:
  • 1 litru apa
  • 500 ml otet
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri rase sare mare
  • boabe de piper
  • 4-5 foi de dafin
  • boabe de mustar
  • boabe de ienibahar

Mod de preparare

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta.

Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare.

Amestecati varza cu morcovul si sarea si amestecati bine.

Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti si ii scuturati bine de seminte.

Conopida o spalati si o taiati buchetele mici.

Hreanul il curatati si il taiati rondele.

Gogosarii ii umpleti cu amstecul de varza si morcov, cu o lingurita sau cu mana, impingeti bine sa ii umpleti peste tot.

Intr-un borcan de 5 litri, asezati pe fund frunze de telina si rondele de hrean.

Gogosarii umpluti ii introduceti usor in borcan, ii asezati frumos, iar printre ei puneti conopida, frunze de telina si rondele de hrean, pana umpleti borcanul.

Acum pregatiti saramura.

Intr-o cratita puneti apa cu zaharul, otetul si sarea. Transferati totul pe foc, amestecati bine. Adaugati boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar si de ienibahar. Lasati lichidul pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi trageti cratita de pe foc.

Asezati o lama de cutit sub borcan, turnati zeama printr-o sita pana se umple borcanul. Deasupra puneti doar 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper. Infiletati bine capacul, inveliti borcanul intr-o patura pana a doua zi.

A doua zi, daca vedeti ca a scazut lichidul, mai faceti putin si completati ca sa fie plin borcanul.

Reteta de gogosari umpluti cu varza la borcan este simpla, delicioasa si v-o recomand cu drag. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise