gogosele din orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr orez
  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • 5 linguri de lapte
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 1 ligura de zahar
  • 100 gr de zahar pudra
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se fierbe orezul. drojdia se inmoaie in lapte caldut cu lingura de zahar. Maiaua se amesteca cu orezul si se lasa timp de 2-3 ore.

Se adauga faina, ouale si sarea. Se framanta.

Uleiul se toarna in tigaie ca sa cuprinda gogoselele pina la jumate. Uleiul se infierbanta bine. Cu o lingura se ia din compozitie si se da forma unor gogosele. Dupa ce se pun gogoasele, focul se reduce ca sa nu sa se arda. Se intorc atent pe alta parte si se acopera cu un capac. se rumenesc bine, dupa care se scot pe hirtie absorbanta.

Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise