Gogosi pufoase cu smantana

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina, 1 galbenus, 3 linguri zahar, o ceasca lapte(150 ml), 3 linguri cu varf smantana groasa , coaja de la o lamaie, un varf lingurita scortisoara, un cub(25gr) drojdie proaspata, o lingura unt, o lingura ulei
  • zahar vanilat, ulei pt prajit.

Mod de preparare

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar, se toarna putin lapte cald sa se dizolve drojdia. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 10 min.

Laptele ramas, smantana ,coaja de lamaie, scortisoara si 3 lg zahar se incalzesc putin , se pun treptat in faina impreuna cu galbenusul si se framanta bine. Se pune si restul de faina. Untul si uleiul se incalzesc , se pun la compozitie si se framanta toate 10-15 min. Se lasa la crescut 35-40 min.

Se intinde foaie de 1 cm grosime, se taie gogosi cu un pahar ,se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar vanilat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise