Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g spanac fiert
  • 2-300 ml lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • 500 g carne porc tocata
  • 2 cartofi lungi albi
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • frunze patrunjel verde
  • 2-3 linguri smantana

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa sarata.

Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii.

Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul tocat . Se condimenteaza cu

sare si piper.Adaugam laptele si se lasa sa scada.

Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.

Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.

Deasupra se rade cascavalul pe toata suprafata.

Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.

Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise