GRILIAJ TORT

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT.8 oua
  • 8 ling.zahar
  • 4 ling.faina
  • 4 ling nuca macinata
  • un praf de copt.Crema.4 oua
  • 200 gr.zahar
  • o ling.faina
  • 100 gr.zahar
  • 150 gr.nuca macinata
  • o margarina.

Mod de preparare

Blat.se bat albusele spuma se adauga zaharul tot cate doua linguri apoi se adauga galbenusele frecate cu un pic de sare.Apoi se pune nuca ,faina si praful de copt,se tapeteaza o forma si se pune compozitia.Pregatim intai praful care va da un gust deosebit cremei.Se caramelizeaza 100 gr.zahar si cand culoarea e maronie deschis se pune si nuca taiara bucati.Se pune pe o farfurie unsa cu unt sau margarina si cand e rece se da prin masina de carne.Pentru crema se bat ouale pe aburi cu zaharulsi o ling.de faina apoi se da la rece.Margarina se freaca spuma si crema racita se adauga tot cate o lingura apoi se pune praful de nuca eu am lasat si pentru ornat putin.Blatul se taie in trei si se insiropeazase unge cu crema si se orneaza.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise