Grog forte

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 ml rom;
  • - 750 ml infuzie de ceai chinezesc (verde/ negru/ alb);
  • - 350 gr zahar pudra;
  • - 1 - 2 lamai.

Mod de preparare

Se pun la fiert 750 ml apa, iar cand clocoteste,se opreste focul si se pun la infuzat 3 - 4 lingurite de ceai (de preferat sa folositi infuzoare);

Se acopera vasul pentru 5 - 10 minute maxim, se scot infuzoarele si se adauga zaharul, romul si lamaia/ lamaile taiate felii subtiri.

Se poate folosi si miere de albine, dar pe aceasta o adaugati cand apa are o temperatura de maxim 35 grade.

Pentru un efect forte puteti combina trei sferturi pahar cu rom, 2 felii lamaie, 2 bucati zahar cubic si o ceasca apa clocotita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise