Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingra de pudra de roscove( acesta pudra seama la gust si la aspect cu cacaua)
  • 10 linguri de faina
  • 150 gr alune de padure macinate
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se adauga apoi galbenusurile si uleiul. Incorporam amestecand usor miezul de alune,faina, pudra de roscove si praful de copt.

Ungem o forma de guguluf din silicon cu un strop de ulei(sau una obisnuita cu ulei si tapetata cu faina)Turnam compozitia ,introducem forma in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic 50 min. Se raceste in forma aproape complet, se scoate apoi si se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise