Gulas unguresc

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g de carne de porc
  • 200 g de untura sau ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia iute
  • 3-4 cepe
  • 1 lingura bulion sau 3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g smantana
  • 1 litru apa
  • frunze de patrunjel, sare, piper

Mod de preparare

Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei sau untura, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se arda. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga la gulas usturoiul tocat marunt, morcovul ras, 1 lingura de bulion (sau rosiile taiate). Se adauga boiaua, sarea, piperul, zaharul si se toarna apa fierbinte cat sa acopere bucatile de carne. Se adauga la gulas cartofii taiati bucati si daca este necesar, se completeaza cu apa fierbinte sosul. Gulasul este gata cand au fiert cartofii - se incearca, folosind o furculita.

Optional se adauga patrunjel tocat marut si smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise