Halva din gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 l lapte
  • 250g zahar
  • 150g unt
  • 250g gris
  • 100g migdale taiate betisoare
  • boabe de pin
  • praf de scortisoara si zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare

Laptele si zaharul se amesteca intr-un castron,se incalzeste si se fierbe.Apoise ia de foc.Se incalzeste untul intr-un vas.Se adauga grisul si in timp ce se amesteca incontinuu,se prajeste pana se rumeneste.Se adauga betisoarele de migdale si se amesteca inca 5 minute totul la foc mic.Vasul cu pireul de gris se ia de pe foc,se adauga la gris laptele indulcit amestecand cu grija cu telul.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa fiarba incet 5 minute.4 forme mici se umplu cu compozitia de gris,se netezesc si se pun in frigider pentru 3 ore.Boabele de pin se prajesc fara grasime si se pun peste portiile de halva din gris care se mai presara cu scortisoara si zahar pudra si se orneaza cu boabe de pin.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise