Hamburger pregatit in casa

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 400 gr faina
  • 1/2 cana apa
  • 20 gr drojdie
  • sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • susan
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne de vita
  • 250 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 1 lingura mustar Dijon
  • varza verde
  • rosii
  • sos de maioneza
  • ketchup

Mod de preparare

Chiflele:

Incalzim apa sa fie calduta.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Intr-un bol punem faina, putina sare, drojdia si amestecam.

Turnam uleiul, apoi apa, treptat, pana aluatul devine nelipicios dar usor de modelat.

Il acoperim cu un prosop curat, il dam la loc cald si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a stat la dospit il rasturnam pe masa de lucru pe care presaram putina faina.

Il impartim in 5 bucati si formam 5 bile.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 10 minute sa dospeasca, apoi batem oul spuma si ungem chiflele.

Deasupra presaram putin susan.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 25-30 de minute pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca apoi le acoperim.

Chiftelele:

Curatam ceapa si o taiem pe jumatate.

Spalam carnea de vita si de porc, o taiem bucati potrivite si o trecem prin masina de tocat impreuna cu ceapa.

Intr-un bol punem carnea tocata, putin patrunjel verde tocat, oul, mustarul, sare si piper dupa gust.

Amestecam bine cu mana pana obtinem o compozitie omogena.

Ungem o tigaie grill cu putin ulei, formam chiftele cam cat o palma si le punem la copt.

Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou. Din aceasta compozitie am obtinut 5 chiftele.

Varza o spalam, o taiem fidelute si o frecam cu putina sare, iar rosiile le taiem rondele.

Taiem chiflele pe jumatate, punem cate o chiftea, 2 felii de rosie, putina varza, sos de maioneza si ketchup deasupra.

Se servesc calzi. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise