Hummus

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente necesare:
  • * 500 gr de naut fiert sau de la conserva.
  • * 2-3 linguri pasta de tahini ( adica pasta de susan care se gaseste pe la raionul cu produse internationale )
  • * zeama de lamaie, dupa gust
  • * 3-4 boabe de usturoi
  • * chimen - aproximativ o lingurita
  • * sare dupa gust
  • * ulei de masline
  • * apa in care a fiert nautul sau zeama din conserva

Mod de preparare

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat in apa. Astfel el isi va si mari volumul. 250 gr de naut uscat ar fi egal cu aprox 500 gr naut fiert. Daca puteti, va recomand ca din cand in cand sa mai schimbati apa in care se inmoaie nautul. Punem la fiert nautul in jur de 2 ore. Dupa ce a fiert, strecuram si pastram zeama curata.

In robotelul de bucatarie punem nautul fiert, pasta de tahini, boabele de usturoi, sare si chimen. Lasam robotelul sa-si faca treaba. Dupa 3-4 minute adaugam si zeama de lamaie. Atentie! Adaugati treptat, sa nu-l acriti prea tare! Daca vi se pare ca hummusul e prea tare puteti adauga din zeama strecurata (la fel cu atentie). Mai punem robotelul la treaba pana rezulta o pasta.

Hummusul se aseaza pe farfurie, platou, castronel :) turnam putin ulei de masline. De obicei Hummusul se decoreaza cu ulei de masline si boia de ardei dulce sau iute. Pentru ca am vrut putina culoare eu am decorat cu boabe de naut fierte, rosii, castraveti si ardei rosu.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise