Dupa ce au fost scoase icrele din peste se curata de pielița si li se da putina sare , punandu-se la rece timp de circa 24 de ore. Ceapa se toaca foarte marunt si se servește separat tocata.Icrele se pun intr-un castron unde se freaca cu mixerul ori cu telul punandu-se cate puțin ulei(ca la maioneza).In timpul frecatului icrele se intaresc.Se adauga putin sifon si apoi se incepe a se freca si pune uleiul pana la terminare.Se dizolva sarea de lamaie in putina apa si se adauga la icre,amestecandu-se putin fara a se mai bate.(sarea de lamaie se poate inlocui cu o lamaie).Se așeaza pe platou iar ca decor s pot pune feii de lamâie și masline.Ceapa tocata marunt se stoarce printr-un șervet curat de bucatarie pentru a i se scoate lichidul și iuțeala.Dupa stoarcere ramane alba și se poate pastra mai multe ore cu aspect placut.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise