Icre de crap sau stiuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii
  • icre 0,250 kg, ulei 0,800 l, sare de lamaie 0,005 kg, sifon 0,300 l, ceapa 0,500 kg,

Mod de preparare

Dupa ce au fost scoase icrele din peste se curata de pielița si li se da putina sare , punandu-se la rece timp de circa 24 de ore. Ceapa se toaca foarte marunt si se servește separat tocata.Icrele se pun intr-un castron unde se freaca cu mixerul ori cu telul punandu-se cate puțin ulei(ca la maioneza).In timpul frecatului icrele se intaresc.Se adauga putin sifon si apoi se incepe a se freca si pune uleiul pana la terminare.Se dizolva sarea de lamaie in putina apa si se adauga la icre,amestecandu-se putin fara a se mai bate.(sarea de lamaie se poate inlocui cu o lamaie).Se așeaza pe platou iar ca decor s pot pune feii de lamâie și masline.Ceapa tocata marunt se stoarce printr-un șervet curat de bucatarie pentru a i se scoate lichidul și iuțeala.Dupa stoarcere ramane alba și se poate pastra mai multe ore cu aspect placut.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise