Iepure cu masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Un iepure
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g masline
  • un pahar cu vin
  • o lingura de bulion
  • sare
  • piper
  • doua cepe mari
  • 250 g arpagic.

Mod de preparare

Se curata iepurele si se sterge bine cu un prosop curat, de firele de par si de resturile de singe, dupa care se imparte in bucati. Se poate pregati imediat sau se marineaza carnea ( se pune carnea pentru 6-7 ore intr-un vas cu un amestec din vin, otet, apa, usturoi, foi de dafin, dupa care se scoate si se lasa la scurs).

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei si se lasa pe foc pina se rumeneste.

Dupa ce s-a prajit se adauga bucatile de carne care se rumenesc usor pe toate partile.

Se adauga apa fiarta, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.

Separat, se curata arpagicul si se pune intr-o craticioara cu ulei, unde se lasa pina se inmoaie.

Cind carnea s-a inmuiat, se adauga arpagicul calit, vinul, bulionul si maslinele, desarate si fierte in prealabil.

Se pune sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine.

Se mai lasa pe foc pina mai scade din lichid.

Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise