Inghetata cu aroma de vanilie

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri de ou
  • - 100 g de zahar tos
  • - 500 g de lapte
  • -1 sticluta de esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa (circa 8 minute);

- Se pun intr-o cratita si se incalzesc la foc min la bain-marine, amestecand continuu cu grija;

- Amestecand constant, se adauga laptele treptat cu esenta de vanilie si se asteapta sa se ingroase amestecul;

- Se lasa crema sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand;

- Se pune crema in congelator si se lasa la inghetat (timp de 3-4 ore).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise