Inghetata cu pepene galben

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2portii):1/2 pepene zemos
  • (250gr.)
  • 180gr. iaurt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1lingura suc de lamaie
  • 2linguri zahar pudra
  • 11/2lingurita fistic decojit
  • 200gr. pulpa de pepene galben;

Mod de preparare

Indepartati semintele, curatati coaja de la jumatate de pepene galben, taiati pulpa fructului in cubulete. Pasati-le si incorporati pireul obtinut in iaurtul amestecat in prealabil cu zaharul vanilinat. Adaugati sucul de lamaie si zaharul pudra. Dati compozitia obtinuta la congelator. Amestecati -o din cand in cand, ca sa nu se formeze ace.Macinati fin fisticul. Din pulpa de pepene galben luati cateva bile cu ajutorul unui dispozitiv pentru inghetata. Pentru un plus de efect la inghetata folositi un dispozitiv de alta dimensiune.Serviti inghetata cu bile din pepene galben si fistic macinat. Daca doriti, turnati peste inghetata un sirop de vanilie sau de fistic si ornati compozitia cu cateva batoane de ciocolata cu lapte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise