Inghetata cu rubarba

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 400 g de rubarbă
  • - 100 ml de apă
  • - 70 g + 120 g de zahăr pudră
  • - 4 gălbenuşuri
  • - 1 zahăr vanilinat
  • - 1 linguriţă de vişinată
  • - 200 ml de smântână
  • - 1 linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare

Spală, curăţă şi taie rubarba feliuţe. Fierbe 5 minute cu apa şi cu 70 g de zahăr.

Pune echivalentul a 2 tije deoparte. Mixează restul şi lasă la răcit.

Bate gălbenuşurile, restul de zahăr pudră, zahărul vanilinat, scorţişoara şi vişinata până obţii un amestec spumos.

Bate frişca ţinută, în prealabil, la rece.

Amestecă delicat toate ingredientele. Pune într-un recipient de plastic sau de sticlă şi acoperă. Păstrează la congelator. Amestecă din sfert în sfert de oră, până se prinde.

In momenul servirii, adaugă bucăţelele de rubarbă fiartă păstrate pentru decor.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise