Inghetata de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 250 de grame de zahar
  • un litru de lapte integral
  • o lingurita de zahar vanilat
  • 250 de grame de smantana
  • 125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao

Mod de preparare

Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot.

Bate cele opt galbenusuri cu zaharul pana cand se topeste complet. Adauga cacao si amesteca usor. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.

Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte.

Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.

Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.

Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata din cand in cand, pentru a evita formarea acelor de gheata.

Pune inghetata in forme (de chec, in pahare de plastic sau in tavite), si las-o sa inghete intre patru si cinci ore.

Sfat: poti adauga in inghetata bucatele de ciocolata, alune pisate, fulgi de cereale sau fructe uscate maruntite foarte fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise