INGHETATA DE CIOCOLATA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g migdale sau nuci tocate
  • 500 g frisca
  • 1 lingurita unt
  • 200 g ciocolata de menaj topita
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • Cacao pentru décor

Mod de preparare

Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un vas si se bat deasupra unui vas cu apa pe foc. Ele se bat pana devin spumoase. Peste aceasta se adauga ciocolata topita.

Frisca se bate separate si se incorporeaza peste prima compozitie

Se incorporeaza si migdalele prajite cu o lingura de unt.

Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de cozonac tapetata cu folie de plastic si se baga la congelator.

A doua zi se rastoarna si se pudreaza cu cacao sau se trece prin migdale sau nuci tocate

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise