Inghetata de lavanda

Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana cu flori de lavanda proaspete, nu uscate
  • 1 l de apa
  • zahar (nu pun cantitatea, veti vedea pe parcurs de ce)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lamaie
  • 2 picaturi de colorant alimentar violet

Mod de preparare

Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte, se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se strecoara, pasand usor cu o lingura florile in sita, apa se masoara cu un pahar/cana, se pune intr-un vas pe foc si la 2 masuri de lichid se adauga 1 masura de zahar (asta-i motivul pentru care nu am pus cantitatea de zahar), apoi se lasa la fiert, adunand spuma care se formeaza, pana rezulta un sirop gros aproape de consistenta mierii de albine.

La final se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa se raceasca foarte bine (se poate pune in frigider).

In acest timp, se bate frisca tare, apoi se amesteca cu siropul de lavanda si cele doua picaturi de colorant, iar dupa omogenizare, se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana a doua zi sau se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30-45min.

Am adaugat colorant pentru ca lavanda isi pastreaza la fiert doar aroma, nu si culoarea.

Are un gust divin!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise