Inghetata de menta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 250ml lapte
  • 150gr zahar
  • 500ml smantana
  • 80gr frunze proaspete de menta
  • sare.

Mod de preparare

Intr-o cratita, amesteca laptele, zaharul, jumatate din smantana si praful de sare. Amesteca bine. Adauga frunzele de menta si continua sa amesteci pana cand frunzele de menta s-au omogenizat cu restul ingredientelor. Ia cratita de pe foc si lasa continutul sa se raceasca timp de o ora. Intre timp, intr-un castron, amesteca galbenusurile de ou cu restul de smantana.

Adauga peste oua si crema cu menta si amesteca continuu, pana cand se obtine o crema omogena. Adauga crema din nou pe foc si amesteca continuu, pana cand crema se intareste. Cand se intareste, ia crema de pe foc si continua sa amesteci bine, cateva minute. Lasa apoi crema sa se raceasca la temperatura camerei. Cand s-a racit, pune crema intr-un recipient special pentru inghetata si tine-o cateva ore la congelator.

Inghetata de menta se serveste rece, ornata cu ciocolata rasa deasupra si o frunza de menta proaspata pentru aroma

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise