Inghetata de persici si zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mascarpone (sau ricotta), 175 g zahar , 50
  • ml lichior de piersici, 600 g frisca, 200 g zmeura, 400 g piersici din
  • conselva (mai bine decâr proaspere, pentru ca sunt usor îndulcite)

Mod de preparare

Piersicile din conserva le tai în feliute subtiri. Pe o tava pui hârtie de

copt,asezi pe ea fructele si dai la congelator.

Bati bine crema mascarpone cu telul sau mixerul. Zaharul îl pui

îtrr-o olicica sa fiarba cu 1/81 de apa. Amesteci pâna obtii un sirop.

Îl iei de pe aragaz, Îl lasi la racit si il incoporezi

in mascarpone, o data cu lichiorul de piersici.

Adaugi si zmeura congelara, împreuna cu

piersicile. La final bati bine frisca si o amesteci

in mascarpone.

Tapetezi cu folie alimentara vasul pentru

inghetaaa si rastorni amestecul de mascarpone

si fructe, nivelezi un pic si dai tava la congelator

pentru cel putin 3 ore.

Scoti desertul din congelaror cu 45 de min.

Înainre de a-l aduce la masa si îl pui în frigider

sa se dezghete un pic. Îl tai felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise