Inghetata de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 baton de vanilie,
  • 400 ml de lapte,
  • 60 g de glazura de zahar,
  • 140 g de lapte condensat,
  • 250 ml smantanta,
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Laptele se indulceste cu zahar si se fierbe. Desfaceti batonul de vanilie si inmuiati-l in laptele fierbinte o ora.

Amestecati apoi laptele cu laptele condensat, smantana si sarea. Puneti amestecul la odihna in frigider, pe raftul de rece timp de o ora si jumatate, dupa care turnati totul in blender si faceti un shake pentru un minut. Pune la frigider pentru o ora si se repeta operatiunea de cel putin doua ori sau mai multe.

Dupa ultima interventie cu blenderul pune inghetata in frigider sa stea timp de o ora pana cand a ajuns de o consistenta suficienta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise