inghetata de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr visine coapte fara samburi, proaspete sau congelate
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml de smantana grasa 38%
  • 1 pahar de lapte
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Visinele se dau prin robotul de bucatarie sau prin masina de carne si se lasa sa se scurga sucul si pulpa fructului fara coji.

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara, se adauga zaharul si se incalzesc impreuna pana se topeste zaharul si este aproape de fierbere.

Nu trebuie sa fiarba! Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca. Se adauga compozitia visinelor si sucul de lamaie si se lasa cateva ore la frigider,dupa care se adauga la masina de inghetata pentru 20 de minute  sau se pune intr-o cutie la congelator. Dupa o ora se scoate si se freaca bine pentru a sparge gheata. Se repeta inca de doua ori.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise