Inghetata de zmeura in cornet de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata de zmeure:
  • INGREDIENTE: 450gr zmeura congelata sau proaspata (aici congelata).,
  • 350gr iaurt cu gust de zmeura,
  • 2 galbenusuri,
  • 4 linguri cu varf cu zahar tos,
  • 125 ml suc proaspat de zmeura (sucul care se strange in vasul cu zemura).
  • Cornetele:
  • INGREDIENTE: 200gr aluat de foietaj,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita faina,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos
  • Bezelele:
  • INGREDIENTE: 2 albusuri,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos.

Mod de preparare

Inghetata de zmeura:

PREPARARE:

1. Se face mai intai o crema: galbenusurile, zaharul si sucul de zmeura se pun pe bain-marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul iar amestecul este fierbinte.

2. Crema se amesteca cu iaurtul si cu fructele pasate cu blenderul. Totul se da prin sita.

3. Se da la congelator 3-4 ore amestecand din jumatate in jumatate de ora foarte bine.

Cornetele:

PREPARARE:

1. Aluatul de foietaj se dezgheata si se intinde in foaie foarte subtire, mai mult pe o latura (pentru ca atunci cand va fi rulat sa iasa un rulou mai gros).

2. Oul se bate cu faina si cu colorantul, apoi se unge foaia cu acest amestec. Se presara pe deasupra zahar din belsug.

3. Se ruleaza foaia foarte strans, cu grija sa nu se sparaga si se taie bucati cam de 1,5-2cm.

4. Se preseaza cu mana o bucata din rulou asezata cu taietura in sus si se intinde cu sucitorul foarte bine.

5. Pe cateva pahare mai inalte si mai subtiri se aseaza folie de aluminiu, apoi se imbraca cu foaia obtinuta ca mai sus.

6. Se dau la cuptor, cuptor preincalzit, foc moderat, pana se rumenesc foarte putin pe margini, aproximativ 30min.

Bezelele:

PREPARARE:

1. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare si cateva picaturi de zeama de lamiae, se adauga treptat zaharul. Se obtine compozitie de bezea.

2. Se amesteca usor cu colorantul, se pune amestecul intr-o punga, se fac forme pe foaie de copt/aluminiu, se infing scobitori de lemn si se dau la cuptor, foc foarte mic, cuptor preincalzit, aproximativ 3 ore, pana se usuca bine si se desprind usor de pe hartie.

Mentiuni:

Pentru ornarea farfuriei am folosit inca putin suc de zmeura (cam 2-3 linguri) amestecat cu ½ lingurita amidon si cu 1 lingura d ezahar., pe foc mic. Se face ca un sirop mai gros.

Puteti renunta desigur la colrantul alimentar. Cornetele se pot face in acelasi mod doar ca ungem foaia cu ou simplu batut, apoi presaram condimente (scortisoara - pontul lui Jamie), apoi presaram zahar din belsug. Iar bezele sunt foarte frumoasa si simple.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise