Inghetata din lapte si oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 350g zahar
  • 8 oua
  • o esenta oarecare (cafea
  • cacao
  • vanilie
  • ciocolata
  • zahar ars etc.)
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Se desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cite putin peste ouale batute intr-un castron. Se pune din nou la foc mic si se amesteca pina se ingroasa si lingura ramine imbracata. Nu se fierbe. Se strecoara prin sita, se lasa sa se raceasca si se pune la inghetat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise